Boeren, Burgers en Buitenlui

ingevoerd op 08-03-2017

Ze komen allemaal. De boeren, de burgers en de buitenlui. Paasveetentoonstelling Schagen is één van die vaste ijkpunten die je niet mag missen.

Het is een mooi moment om jezelf weer even onder te dompelen in ouderwetse gezelligheid, het reünie gevoel, het genieten van een heerlijk getapt biertje en het samenzijn met oude en nieuwe vrienden. Want die maak je ook tijdens de Paasvee.

Een rondje over de Markt brengt je soms tot het bezoeken van alle cafés, maar vaak ook kom je niet mee weg van die ene plek aan de fijne bar van Igesz, Stiel, de Posthoorn, de Koeienhemel, Wonders, Rumors, de Smidse, Piet Pann, Havana, de Gevel, Pand5 of ’t Noord.  En wat is er dan mooier om je Paasvee af te sluiten met een diagonaaltje van de Febo?

Gelukkig kunnen we nu ook al uitkijken naar onze volgende reünie, het RaboPopweekend op 4, 5 en 6 augustus. Het gratis evenement voor hipsters, feestvierders, genieters en gezellige mensen uit heel de kop van Noord - Holland en daarbuiten. Een muziekfestijn voor jong en oud, een weekend van binnen- en buitenpop. Drie dagen lang feest op en rond de Schager Markt.

Regels
Ook dit jaar mag er vanaf 12.00 uur getapt worden. Tot die tijd serveren een groot aantal zaken nog ouderwetse appeltaart met een goede kop koffie tijdens de veemarkt. Voor de jeugd vanaf 18 jaar zijn er polsbandjes te verkrijgen bij de SES beveiliging die te vinden is bij de entree op de Gedempte Gracht, de Torenstraat en op de Nieuwstraat. Dit jaar wordt er een streng rookbeleid gehanteerd. Binnen verboden, buiten op de terrassen is het toegestaan. 

Paasvee schagen 1 Paasvee schagen 1