Rabopopweekend swingt al 35 jaar!

ingevoerd op 25-04-2017

De SES doet het al vijfendertig jaar!

Het was in een prachtig zomerweekend, begin jaren ‘80 toen de horecaondernemers rondom de Markt in Schagen geschiedenis schreven; het allereerste Popweekend was een feit. Een platte wagen fungeerde als podium, de plaatselijke muziekhelden gaven acte de présence en het Schager publiek deed de rest.

Geschiedenis schrijven

De Stichting Evenementen Schagen doet het al deccennia, geschiedenis schrijven. Elk jaar weer. Elk jaar in augustus wordt de Schager Markt omgebouwd tot een waar festivalterrein met twee podia, overkapte terrassen, bands uit binnen- en buitenland en natuurlijk het publiek van heinde, verre en gewoon de inwoners van de gemeente Schagen.

Maatschappelijk betrokken

De horecaondernemers zijn maatschappelijk betrokken, bereid tot samenwerken en delen één doel: Schagen promoten door evenementen te organiseren of te ondersteunen om de Markt van Schagen tot een gezellig uitgaanscentrum te maken. De SES zit dan ook met enige regelmaat rond de tafel met de gemeente en veiligheidsorganisaties als de politie en brandweer. Er wordt overlegd over vergunningen, een verantwoord alcoholbeleid en het garanderen van de orde en veiligheid.

Samen

Een gratis festival voor de meer dan 30.000 bezoekers en de overige evenementen kunnen natuurlijk niet zonder hulp, hulp van vele sponsors uit de regio. Daar zijn we blij mee! Samen staan we sterk en kunnen we al deze bezoekers onvergetelijke evenementen bezorgen. 

 

Wie komen er allemaal?

Elements, Living on the Edge, Trots, 2 Brothers on the 4th floor, Berget Lewis, Popgunn, House of Rock, Johnny 500, Retroband, Deja-Vu, Peter Beense, Yes-r, Woudrukkers, CB band, The Dirty Daddies, X-Static, Too Hot to Handle & we sluiten m af met Klatsch und Klatsch! 

Yes-R_3 Yes-R_3
Berget Lewis3 Berget Lewis3
2 brothers on the 4th floor2 2 brothers on the 4th floor2
CB-Band CB-Band
Johnny 500 (2) Johnny 500 (2)
Peter-Beense- Peter-Beense-
DirtyDaddies2 DirtyDaddies2
Too hot to handle Too hot to handle