RaboPopweekend Schagen, een niet te missen feestje!

ingevoerd op 28-07-2017

Het Schager Popweekend jubileert dit jaar en viert haar 35ste editie. In de loop van de tijd is er veel veranderd, maar de basis is altijd hetzelfde gebleven. Van vrijdag 4 tot en met zondag 6 augustus staat al 35 jaar garant voor een niet te missen en gratis evenement op de Markt. Genieten op de terrassen, met een pilsje in de hand, al swingend op het ritme van de muziek van regionale en nationale bands. Het is de basis van vele reünies die al decennia lang plaatsvinden op de Markt in Schagen.

Feest der herkenning
RaboPopweekend wordt ook een feest der herkenning. “Met de combinatie van nieuw talent, grote namen en ‘onze eigen’ Schager muzikanten gaan we voor een onvergetelijk weekend zorgen,” aldus Roy van der Weel, mede verantwoordelijk voor de programmering. “We hebben Peter Beense,  Berget Lewis, 2 Brothers on the 4th Floor, Yes-R en natuurlijk staan de mannen en vrouwen van de CB Band weer op het podium. Ook dit jaar zijn ze er weer bij op de zondag; The Dirty Daddies en op zaterdag trakteert de SES het publiek op Johnny 500.  Klatsch & Klatsch sluiten traditiegetrouw het festival af. RaboPopweekend is een complete beleving. Muziek, Eten & Drinken. Het grootste gratis festival in de Noordkop!”

Prijs versus Kwaliteit
De afgelopen jaren is er veel discussie geweest over de line-up. Veel festivalgangers vinden alles prima, als het maar gezellig en herkenbaar is. Maar de echte muziekliefhebber legt de lat hoger en vraagt om nationaal bekende bands en artiesten. Dat hier een behoorlijk prijskaartje aan hangt is vervolgens voor de SES elk jaar weer een enorme financiële uitdaging. “Want naast een programma van niveau zijn er nog veel meer zaken van belang zoals veiligheid, controle 18+ en crowdmanagement, die (veel) geld kosten.”

“Popweekend is gratis en dat willen we graag zo houden,” aldus Roy. “Dat maakt ons ook zo uniek en laagdrempelig. Volgens mij zijn er weinig evenementen waar hele families op af komen en waar het reünie gehalte zo hoog is.” 

poster popweekend 2017 alle sponsors poster popweekend 2017 alle sponsors