Kom, luister en bewonder

Rondje Piano bestaat 10jaar!

Dit jaar viert Rondje Piano Schagen haar 10-jarig bestaan. Reden voor een extra feestelijke opening op zondag 10 september om 13.30 in de Muziektuin. Net als ieder jaar is de toegang, van dit unieke, muzikale evenement in hartje Schagen, gratis.

Burgemeester Marjan Van Kampen zal de officiële opening verrichten, waarna Ramon van Engelenhoven, onlangs cum laude geslaagd aan het conservatorium en inmiddels in binnen- en buitenland bekend, een miniconcert geven. Daarnaast speelt onder andere Leon Bak met de 11-jarige Emma Naegele op cello ‘The Swan’ van Tsjaikovski, begeleid door de balletgroep Pardans.

Vanaf 14.30 tot 17.00 kan de wandeling van start gaan langs maar liefst 23 locaties in het centrum van Schagen. Er is een aantal nieuwe locaties. Hieronder het Rijtuigenmuseum Vreeburg, waar de Nederlandse Pianolavereniging speelt en  Wideloe op de Loet.

De locaties zijn dit jaar nóg beter te herkennen dankzij door de Rabobank gesponsorde beach-vlaggen met het logo van ‘Rondje Piano Schagen’.

Om 17.00 uur is iedereen welkom voor het Culinair Slotakkoord in Slot Schagen. Om en rond de vleugel waar iedereen die wil achter kan kruipen, kan er genoten worden van muziek, drankjes en hapjes.

Routefolders zijn verkrijgbaar in de muziektuin en de route staat op de website: www.rondjepianoschagen.nl (http://www.rondjepianoschagen.nl). Op de Facebookpagina zullen de laatste wijzigingen worden bijgehouden, alsmede een verslag van de dag.

rondje piano rondje piano