De zeventiende editie van het culinaire evenement Noordzee op ‘t Noord wordt zondag 11 juni vanaf 14.00 uur gehouden. Tijdens dit jaarlijkse visfestijn georganiseerd door Hilde Stulp van café ’t Noord en Fabio Vaccara van La Cubanita presenteren dertien restaurants vanuit sfeervol ingerichte kramen de lekkerste visgerechtjes.
Een deel van ‘t Noord is afgezet en gevuld met kramen die door de deelnemende restaurants worden aangekleed. Deelnemers van dit jaar zijn: Havanna/Piet Pann, Pand 5, Wonders, de Koeienhemel, Stiel, TOV, La Cubanita, Onsz restaurant, Brasserie de Keuken. De gerechtjes die bij het schrijven van dit stukje bekend waren bij de organisatie zijn ook weer veelbelovend. De Koeienhemel heeft dit jaar o.a. een carpaccio van zalm met saffraanmayonaise en een hamburgertje van tonijnsteak met truffelsaus ook hebben zij natuurlijk een heerlijk dessertje in de vorma van witte chocolademousse met notenkruim. Bij de kraam van Piet Pann/Havana is dit jaar o.a. de hawaiiaanse vorm van sushi te proberen de pokébowl. Brasserie de keuken komt dit jaar met Oesters met zoetzure komkommmer en koriander, Bruchetta met makreelsalade en Crispy fishburger. TOV gaat dit jaar weer voor de fish and chips. En dit zijn nog maar enkele van de culinaire verwennerijtjes die deze dag te proeven zijn. Bij deze gerechtjes verkopen de restaurant een passend glas wijn en/of bubbels. Er kan uiteraard ook een wijntje of ander drankje besteld worden bij de obers van cafe ’t Noord en La Cubanita.
Ook zullen er weer visrokers aanwezig zijn en het Wieringer shantykoor ’de Gesmeerde Kelen’is weer aanwezig om dit gezellige evenement muzikaal te omlijsten.
Ook voor de niet visliefhebber is dit natuurlijk een gezellig feestje want vanaf 20.00u gaat het feestje in café ’t Noord beginnen met gezellige Live muziek van Rob en Marjan (Triple)
Noordzee op ‘t Noord: vispreuvenement met verschillende verrassingselementen.